IT Service Magazine publishes press release PDF Print E-mail
Written by IT Service Magazine   
Wednesday, 23 July 2008 00:00
ISO/IEC 20000
Ordina's Costeris eerste met ISO/IEC 20000-certificaat
21-7-2008 - Ordina laat weten dat zijn consultant Dick Costeris als eerste ter wereld het ISO/IEC 20000-certificaat heeft behaald.

Dick Costeris, management consultant bij Ordina, heeft als eerste ter wereld het Consultant/Manager Certificate in ITSM according to ISO/IEC 20000 gehaald. Dit certificaat is opgezet door EXIN, het exameninstituut voor ICT'ers, in samenwerking met het Duitse TÜV SÜD Akademie.

Doelgroep
Het nieuwe programma, genaamd IT Service Management according to ISO/IEC 20000, is gebaseerd op IT-functies en bijbehorende competenties en is bedoeld voor een brede doelgroep, zoals uitvoerende IT-medewerkers, afdelingsleiders, managers, consultants en auditors. Op basis van de combinatie van zijn eerder bij EXIN verworven ITIL Service Manager-certificaat en het Professional Certificate Management and Improvement heeft EXIN aan Dick Costeris het Consultant/Manager Certificate in IT Service Management according to ISO/IEC 20000 toegekend.

IT kwaliteitsmanagement
Om het Consultant/Manager certificaat te behalen, heeft hij kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van de inrichting van IT-processen, waardoor hij in staat is organisaties te helpen zich te certificeren voor ISO/IEC 20000. "Organisaties kampen met vraagstukken over de beheersing van hun IT infrastructuur", zegt Costeris. "Er is een toenemende behoefte aan meer controle op IT-processen. ISO/IEC biedt een kwaliteitsmanagement-systeem voor de inrichting van IT-processen. Ik heb een passie voor kwaliteit van dienstverlening en dus ook alle relevante ITIL versie 2 en 3 certificaten gehaald. De ISO/IEC 20000-certificering van EXIN is precies wat we nodig hebben in de praktijk: eindelijk een handvat om de kwaliteitsverbetering en -handhaving op het gebied van IT Service Management structuur te geven."
Last Updated on Thursday, 24 July 2008 13:11